Ligplaats reserveren

Voor Vrijhaven gelden in feite dezelfde regels als voor het theater. Indien je er gebruik van wilt maken, betaal je ervoor. De opbrengsten van de haven worden gereserveerd voor herbouw van de haven in 2035 (ca. 25 jaar afschrijvingstermijn). We hanteren – net als bij het theater – voor Vrijburchters een gunstiger tarief omdat zij immers de financiering en de ontwikkelingsactiviteiten verzorgd hebben.

De havencommissie wijst je plaats toe, maar wisselen binnen de metrages en diepte-eisen is natuurlijk mogelijk, in overleg met de havencommissie. De tarifering gaat per meter lengte van de boot per vaarseizoen (ca. april t/m oktober), maar je mag de rest van het jaar blijven liggen:

  • Voor Vrijburchters geldt in 2022 een meterprijs van ca. € 75,- per strekkende meter per jaar (boot van 4 meter kost dus ongeveer € 300,- per jaar).
  • Voor buurtbewoners geldt in 2022 een meterprijs van ca. € 111,- per strekkende meter per jaar (boot van 4 meter kost dus ongeveer € 444,- per jaar).

We zijn geen standaard jachthaven waar derden ook per uur, dag of week kunnen afmeren (maar in overleg is veel mogelijk).

Tarieven worden jaarlijks geïndexeerd met ca. 2,5%.